неделя, 27 януари 2013 г.

Аталанта - Милан 2-ка на 2 коефициент


Днес един срещу друг се изправят отборите на Аталанта и Милан. Да кажем по няколко думи за двата отбора:

Милан започнаха много колебливо сезона в Сериа А. Такъв слаб старт не са правили от години. Това се получи от драстичните промени, които претърпя отбора. Милан се раздели с много от своите титуляри, които градяха играта и ги замени с млади и перспективни футболисти. В началото имаше големи проблеми докато футболистите усетят отборната игра, но вече нещата започнаха да се случват. Все още обаче има леки проблеми в нападение, породени от факта, че Милан сега разполага с доста чисти нападатели и всеки от тях като получи възможност за игра търси гола. Не е лошо постоянно да се търси гола, но в случая се разваля отборната игра и става малко по - трудно. Поради големия брой чисти нападатели, с които разполага Алегри, той често разчита на схема 4-3-3. Малко отбори я ползват последно време и играят с 3 чисти нападателя, но схемата предполага ако не друго, то поне отворена игра и голове, както вкарани така и допуснати. Милан в момента заемат 6-то място в Сериа А с  34 точки. С 36 точки пред тях са Фиорентина, с 39 Интер, с 43 Лацио и т.н. Време е вече Милан да си дойде на мястото. Отбора ще търси задължителна победа, особено когато играе с по -  слаби отбори като Аталанта.

Представянето на Аталанта в Сериа А е меко казано незадоволително. В момента отбора заема 13-та позиция с 23 точки. Аталанта много трудно и рядко стига до гола, съответно до победа. Отбора има 19 попадения от началото на сезона. С по - малко попадения са единствено Пескара с 17 гола и Палермо с 18 гола. Аталанта са допуснали 31 гола в своята врата от началото на сезона. Това е над средното за Сериа А. Поради това, че трудно вкарват и лесно допускат голове, Аталанта изпитват трудности при постигането на точки в своите мачове. Моментната форма на отбора е трагична. От последните 5 мача имат 3 загуби и 2 точки от две равенства. Това подсказва, че няма да са особено труден съперник. 

Като отчетем факта, че Милан имат желанието, а вече и възможностите да заемат позицията, която винаги са заемали и заслужават (да са поне в първите 5 отбора от Сериа А) и изключително слабата форма на техния съперник днес - Аталанта, препоръчваме в този мач да се търси знака "2". Коефициента за 2-ка в различните букмейкъри е около 2.10, така че по предпазливите може да опитат Х2, защото коефициента го позволява.

Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар